Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec japoński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
mak 2 szklanki
cukier 1 i 1/2 szklanki
kasza manna 5 łyżek
bakalie
jabłka 1 kilogram
palma 3/4 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec japoński

Przygotować mak: sparzyć i zmielić. Palmę utrzeć z żółtkami oraz z cukrem. Dodać przygotowany mak, kasze manną i proszek do pieczenia oraz bakalie i olejek migdałowy. To wszystko dobrze wymieszać. Ubić z białek pianę oraz zetrzeć na tarce jarzynowej na małych oczkach jabłka. Do przygotowanej wcześniej masy dodać ubitą pianę oraz starte jabłko. Wszystko jeszcze raz dobrze wymieszać. Piec w temperaturze 180’C 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 02.06.2012 16:33
smaczne:)
pawelek180844 09.05.2012 15:37
on jest przepyszny!
Miki 14.04.2012 18:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak