Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowy sosik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar rosołowy 300 ml
cebula 10 dkg
olej 3 łyzeczki
mąka 2 dkg
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ziele angielskie 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowy sosik

Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Olej rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając, gotować około 10 min. Na małym ogniu często mieszając. Pod koniec gotowania dodać cebulę, przyprawy. Sos przetrzeć przez sitko, zagotować i doprawić do smaku. Polewać dania mięsne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak