Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 deko
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
jajko 1
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 mały
ogórki kiszone 4
olej kilka łyżeczek
mąka trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie pomidorowym

Mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem oraz bułką tartą według uznania. Dodać jajko. Razem dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować małe klopsiki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć na nią klopsiki i smażyć na złoty kolor. Usmażone klopsiki wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby były całe zakryte. Dodajemy przecier pomidorowy, płaską łyżkę pieprzu i pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Gotujemy na małym ogniu 15 minut. Ugotowany sos pomidorowy zaklepać mąką. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 02.06.2012 16:34
pyszny obiad:)
pawelek180844 08.05.2012 14:52
mmm! pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak