Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone paróweczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 6
szczypiorek usiekany 2 łyżki
cebula biała 1 mała
majonez 3 łyżki
keczup 3 łyżki
olej kilka łyżeczek
ser żółty 10 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone paróweczki

Parówki pokroić w talarki. Cebulę umyć, osuszyć obrać oraz pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej na małych oczkach. Majonez wymieszać z keczupem. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć cebulę i smażyć na małym ogniu. Po 5 minutach dodać do tego pokrojone w plastry parówki i smażyć na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Przed końcem smażenia dodać starty ser, a po chwili posiekany szczypior. Wymieszać, poczekać aż ser się trochę rozpuści. Danie podawać na ciepło polane przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.11.2012 21:12
pyszne
janek64 03.10.2012 12:13
Dobre :)
KOBRA 29.06.2012 23:46
super
Papryczka 05.05.2012 15:36
ekstra
pawelek180844 04.05.2012 22:32
super pomysł na urozmaicenie posiłków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak