Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,6 kg
papryka czerwona 4 -5 sztuk
cebula 2 sztuki
smalec 2 łyżki
olej do smażenia
czosnek do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku

Paprykę należy oczyścić z nasion, połówki rozgnieść lekko przyciskając do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i upiec do tego momentu aż skórka będzie łatwo schodzić.
Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek oraz mięsko.
Kroimy upieczoną paprykę i dodajemy do reszty składników. Dusimy pod przykryciem do miękkości.
N smalcu podsmażamy paprykę słodką i ostrą uważając żeby nie spalić!
Doprawiamy do smaku. Można lekko zagęścić mąką. Podawać z plackami ziemniaczanymi.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak