Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kąski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
cukier puder 1 łyżeczka
curry 1/2 łyżeczki
Kurczak z grilla Prymat 2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Cebula suszona Prymat 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżeczki
kostka mięsna 1 sztuka
sól do smaku
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kąski

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Chrupiące kąski foto
2
Kostkę mięsną rozkruszyć, wymieszać z bułką tartą, cukrem pudrem, curry, przyprawą do kurczaka, pieprzem, cebulą i oliwą.
Krok 2 - Chrupiące kąski foto
3
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Kawałki mięsa moczyć w jajku, obtoczyć w panierce, kłaść na rozgrzany olej, oprószyć lekko solą (niekoniecznie).
Krok 3 - Chrupiące kąski foto
4
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać np. z sosem majonezowo-ketchupowym.
Krok 4 - Chrupiące kąski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 22.01.2012 18:19
fajne
ziutula
ziutula 22.01.2012 18:19
oj....chrupałam by chętnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak