Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada truskawkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 30 dag
cukier 20 dag
żółtko jajek 6 szt
mąka 10 dag
skrobia ziemniaczana 10 dag
śmietana 1 l
cukier do śmietany 3 łyżka
cukier puder do posypki
białko 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada truskawkowa

żółtka ubić mikserem białka ubić na sztywno wsypując cukier i ubijając łyżką wymieszać ubitą śmietanę z białek do masy żółtkowej i do powstałej masy dodać mąkę i skrobię i wymieszać łyżka ciasto wyłożyć na blachę natłuszczoną nożem wygładzić ciasto piec ok 15 minut temp 180*c po upieczeniu ciasto wrzucic na ścierkę i zawinąć trzepaczką ubić śmietanę z cukrem ułożyć na placek i wysmarować równo na śmietanie ułożyć pokrojone truskawki zawinąć roladę posypać wierzch cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 18.02.2012 08:07
świetny przepis
iziona 22.01.2012 16:06
To chyba nie jest rolada z tego przepisu, ale wygląda fajnie
1j1o1l1a1 22.01.2012 13:31
pysznie...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak