Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek orzechowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 40 dag
margaryna 20 dag
orzechy 25 dag
jajko 6 szt
śmietana 1 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: placek orzechowy

mąkę 20 dag cukru margaryna żółtka śmietana proszek do pieczenia wyrobić ciasto podzielić na trzy części jedną rozwałkować i położyć na brytfannie i położyć powidła na cieście ubić pianę z białek z cukrem dodać orzechy pokrojone i jedno na tarce sterte ciasto wymieszać dać na powidła i trzecie ciasto zetrzeć na pianę i piec ok 45 minut w temp 220*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak