Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos warzywno - grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
marchew 2
pietruszka 1
cebula 1
margaryna 4 łyżki
śmietana 1 szklanki
mąka 2 łyżki
przyprawy
kostka do sosów 1

Przepis i sposób przygotowania na: Sos warzywno - grzybowy

Pieczarki kroimy na 4 części na krzyż. Marchew i pietruszkę obieramy i ucieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w cienkie piórka. W garnku topimy margarynę i następnie wrzucamy pieczarki oraz warzywa - dusimy przez 10 minut a następnie zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól - gotujemy do miekkości warzyw, dodajemy kostke do sosów. Śmietanę mieszamy z mąką wlewamy do sosu i gotujemy do czasu aż zgęstnieje. Sosem polewamy ziemniaki lub mięso

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak