Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 1
pieprz
sól
olej do smażenia
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, drobno pokroić. Cebulę posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pieczarki, smażyć aż odparuje woda. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 1 - Ziemniaki z pieczarkami foto
2
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać. Przekroić na pół i wydrążyć środki.
Krok 2 - Ziemniaki z pieczarkami foto
3
Wydrążone ziemniaki rozetrzeć, rozmieszać z pieczarkami i natką pietruszki. Doprawić do smaku. Napełnić nimi połówki ziemniaków.
Krok 3 - Ziemniaki z pieczarkami foto
4
Posypać startym żółtym serem
Krok 4 - Ziemniaki z pieczarkami foto
5
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 st, aż ser się roztopi. Podawać gorące
Krok 5 - Ziemniaki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.01.2013 07:44
świetny pomysł
pacpaw 02.12.2012 15:27
urzekł mnie ten pomysł
barbara11561 29.08.2012 13:19
pysznie wyglądają:)
mic 27.07.2012 12:29
dokladnie do miesa jako dodatek to fajne
Anna146 22.01.2012 15:55
super
Ewa6274879 22.01.2012 12:21
Fajne, mogą być też ciekawym dodatkiem do mięs.
Dorota59 22.01.2012 12:08
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak