Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i papryką.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
cebula czerwona 1 sztuk
ogórek konserwowy 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
szynka konserwowa 20 dag
szczypiorek
sól do smaku
majonez 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i papryką.

Ryż płuczemy pod bieżącą wodą, następnie gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, szynkę konserwową również kroimy w kostkę. Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy na bardzo drobno. Do misy wrzucamy wszystkie pokrojone składniki, doprawiamy solą i pieprzem, następnie dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.02.2012 14:25
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak