Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka polędwica i ryżem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 30 dag
ryż 200 gram
kalafior 1/2 sztuk
kukurydza w puszce 1/2 sztuk
fasola czerwona z puszki 1/2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
szczypiorek
sól do smaku
majonez 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka polędwica i ryżem.

Zaczynamy od ryżu, który trzeba wcześniej wypłukać pod bieżącą wodą, następnie ugotować go w osolonej wodzie. Do miski wsypać wystudzony ryż. Polędwicę należy pokroić w małą kosteczkę. Kukurydzę i fasolę należy przesypać na sito i przepłukać pod bieżącą wodą. Kalafiora należy dokładnie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek należy dokładnie umyć i posiekać na bardzo drobno. Paprykę należy umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w małą kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Następnie doprawić sałatkę solą i pieprzem, dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli ktoś woli ostrzejsze dania można dodać dwie łyżki stołowe musztardy. Wierzch sałatki można oprószyć posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.02.2012 07:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak