Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowa szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1.5 kg
cukier 0,5 szklanki
budynie śmietankowe 3
kokos 15 dag
białko 4
cukier 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowa szarlotka

5 żóltek ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i na koniec mąke i proszek do pieczenia - biszkopt pieczemy w temp 180 stopni przez 30-35 minut. Jabłka obieramy i ucieramy na tarce, wlewamy do nich szklankę wody i prazymy. W tym czasie w 1 szklance wody rozpuszczamy 3 budynie. Do jabłek dodajemy cukier i kiedy sa już miękkie wlewamy do nich budyń i gotujemy do zgęstnienia - wylewamy go na biszkopt. 4 białka ubijamy na sztywno, dodajemy do nich cukier oraz wiórka kokosowe - wykładamy na mase budyniową. Ciasto zapiekamy w piekarniku przez 15 minut, po wystudzeniu można kroic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 10.01.2014 14:13
uwielbiam szarlotki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak