Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
pomidory 2-3 szt
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
całe udko z kurczaka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
masło 2 łyżki
śmietanka 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z pomidorami

Szparagi umyć, oczyścić, związać i gotować przez 20 minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Włoszczyznę obrać i razem z mięsem i kostką rosołową ugotować w 4 szkl wody. Z ugotowanych szparagów obrać skórki, wyrzucić, odciąć główki, odłożyć a resztę zmiksować z połową wywaru. Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, wymieszać ze śmietanką i pozostałym przecedzonym wywarem, połączyć ze zmiksowanymi szparagami i gotować około 5-8 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerze rozłożyć główki szparagów i ugotowane mięso z kurczaka, zalać zupą, posypać pokrojonymi pomidorami i groszkiem ptysiowym lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.02.2012 14:15
fajne
pipi765 31.01.2012 19:56
?wietne
Katarzyna/kate1980 22.01.2012 22:00
ciekawy przepis
Justyna Jussstiii 22.01.2012 11:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak