Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z brzoskwiniami z syropu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 30 dag
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
otarta skórka z pomarańczy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
oliwa 5-6 łyżek
cukier 5 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki
brzoskwinie 1 puszka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z brzoskwiniami z syropu

Brzoskwinie wyłożyć na sito, osączyć z syropu, pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Jajka zmiksować z mlekiem, wlać do mąki, wymieszać. Następnie wlać oliwę, dodać skórkę pomarańczową, wymieszać, wsypać połowę pokrojonych brzoskwiń i delikatnie wmieszać. Ciasto wyłożyć do wyłożonej pergaminem formy, ułożyć pozostałe brzoskwinie. Piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.06.2012 13:18
pycha
Iwona51
Iwona51 26.01.2012 17:35
extra
Katarzyna/kate1980 22.01.2012 22:00
ciekawy przepis
novita26 22.01.2012 09:48
super
novita26 22.01.2012 09:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak