Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 5 dag
kapary 1 łyżka
cebula 1/4 sztuka
pomidor 2 sztuki
olej 3 łyżki
ocet 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
oliwki zielone 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sos migdałowy

Cebulę siekamy, podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone drobno pomidory, posiekane kapary, oliwki. Całość dusimy około 5-7 minut. Migdały prażymy, dodajemy ocet, cukier. Smażymy. Gdy ocet wyparujemy dodajemy je do sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 03.03.2013 13:59
Z czym podajesz taki ciekawy sosik?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak