Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
marchew 2 sztuki
seler 1/2 sztuka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 10 dag
mąka 2 łyżeczki
sól
pieprz
olej
bulion warzywny 1 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z warzywami

Grzyby namaczamy na noc. Gotujemy. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy. Przekładamy do większego rondla, zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, seler, posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek. Całość dusimy pod przykryciem 30 minut. Dodajemy przyprawy. Zaprawiamy mąką wymieszaną z odrobiną bulionu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak