Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 30 dag
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
olej 3 łyżki
mąka 1 łyzka
parmezan starty
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym

Cebulę siekamy, podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i całość dusimy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy. Dolewamy odrobinę wody, zaprawiamy mąką. Doprawiamy sos do smaku. Makaron gotujemy al dente. Polewamy go z sosem, posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak