Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 8 dkg
cukier 10 dkg
jajko 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki biszkopt

Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Do miski dajemy białka i ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku, a na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę smarujemy tłuszczem i wlewamy przygotowaną masę biszkoptową. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 16 min. Jak biszkopt jest rumiany wyciągamy z pieca i wyciągamy z blaszki, aby ostygnął.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 17.11.2013 15:10
super biszkopcik
caralajna 24.02.2013 08:04
fajny, aż się prosi by go czymś przełożyć :)
RenataZ-et 24.10.2012 20:23
super :)
mirosława4 30.07.2012 21:19
super
MAR3STA 22.01.2012 14:39
fajny
foczka-ks 21.01.2012 23:29
dobre i ładnie wygląda
JUSTYNA61 21.01.2012 22:06
nigdy mi nie wychodzi dobry biszkopt, więc spróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak