Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grubaski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 2 szt
masło 15 dag
śmietana 4 łyżki
sterty ser 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: grubaski

mąkę posiekać z margaryna i solą dodać żółtka oraz śmietanę wyrobić ciasto i wstawić do lodówki na ok 1 godziny rozwałkować ciasto ułożyć na natłuszczonej blaszce i posypać startym serem i posmarować białkiem pokroić nożem na paseczki i wstawić do piekarnika na ok 15 minut temp 180*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak