Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoska zupa rybna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
cebula 1 szt
por 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
czosnek 2 ząbki
pasta pomidorowa 2 łyżki
wino białe wytrawne 1 kieliszek
mąka 1 łyżka
mleko 1,2 szklanki
skórka cytrynowa utarta 1/2 łyżeczki
sól
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: włoska zupa rybna

Filety układamy na dnie płaskiego rondla,obkładamy je pokrojonymi jarzynami i czosnkiem i zalewamy gorącą osoloną wodą i gotujemy,zmniejszamy ogień i gotujemy 10 min.Ostrożnie wyjmujemy filety a wywar gotujemy jeszcze 20 minut,następnie go przecedzamy.Podprawiamy pastą pomidorową,winem oraz mąką rozmieszaną z mlekiem.Jeszcze raz gotujemy żeby nam zupa zgęstniała.Filety wkładamy z powrotem do zupy i podgrzewamy.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i skórką cytrynową.Jako dodatek podajemy gotowane ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.05.2012 10:18
pyszna
Justyna Jussstiii 22.01.2012 11:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak