Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

włoskie roladki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
bazylia świeża 25 gram
orzechy laskowe 15 gram
czosnek rozgnieciony 1 ząbek
makaron świderki 25 dkg
pomidory 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
kapary 1 łyżka
oliwki czarne Smak 60 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: włoskie roladki

Piersi z kurczaka rozbijamy na płasko.Do malaksera wrzucamy listki bazylii i orzechy i dokładnie miksujemy,następnie mieszamy z czosnkiem,solą i pieprzem. Taką masą smarujemy piersi z kurczaka i ciasno zwijamy płaty mięsa.Owijamy folią aluminiową.W dużym rondlu doprowadzamy do wrzenia lekko osoloną wodę i gotujemy makaron al dente.Mięso układamy w naczyniu do gotowania na parze i gotujemy 10 minut.W tym czasie kroimy pomidory w kostkę.Odcedzamy makaron i przekładamy do rondla dodajemy sok z cytryny oliwę pomidory,kapary i oliwki i podgrzewamy.Mięso wyjmujemy kroimy w plastry układamy na makaronie i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak