Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tost z serem pleśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brandy 1 kieliszek
masło 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżeczka
chleb tostowy 4 kromki
ser pleśniowy 4 plastry
gruszki 2 szt
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: tost z serem pleśniowym

Kromki chleba tostowego układamy na ruszcie i wsuwamy na górny poziom kuchenki,ogrzewamy je 5 minut grillem aż się zarumieni z dwóch stron.Tosty smarujemy masłem.Gruszki myjemy obieramy kroimy na pół,usuwamy gniazdo nasienne.Na tostach układamy połówki gruszek wydrążoną stroną do góry.Ser rozdrabniamy widelcem mieszamy go ze śmietaną i brandy.Orzechy nakładamy do wydrążonych gruszek,obkładamy je masą serową.Podgrzewamy na ruszcie aż ser się będzie lekko rozpływał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 06.04.2012 08:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak