Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁAZANKI ZE SZPINAKIEM P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
szpinak mrożony 7 kulka
czosnek 4 ząbek
rozmaryn 2-3 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 30% 2 łyzka
serek topion 1 łyżka
łazanki
bazylia 4 liść

Przepis i sposób przygotowania na: ŁAZANKI ZE SZPINAKIEM P.G.

Oliwę rozgrzałam na patelni, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko zrumieniłam, wrzuciłam szpinak i poszatkowaną bazylię, podlałam dwoma łyżkami wody. Dusiłam pod przykryciem ok 10 minut ( do rozmrożenia się szpinaku). Zdjęłam pokrywkę dodałam śmietanę i serek topiony, dokładnie wymieszałam i znów przykryłam. Od czasu do czasu mieszając sprawdzałam czy serek topiony uzyskał jednolitą konsystencję (serek również zagęści szpinak).



Łazanki ugotowałam w lekko osolonej wodzie z dodatkiem szczypty suszonego rozmarynu.

Odcedziłam i wymieszałam ze szpinakiem, chwilkę jeszcze potrzymałam na ogniu.

Podałam w towarzystwie warzyw gotowanych na parze: brukselki, fasolki szparagowej, brokuła,kalafiora i marchewki. Warzywa te ugotowałam dodając do pojemnika z wodą łyżeczkę soli czosnkowej, kilka listków bazylii i pieprzu ziołowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 24.05.2012 07:15
super
Reda 24.05.2012 07:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak