Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy kołacz

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 2 szkl
jajko 4 szt
cukru 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwiń 5 szt
kruszonka
mąki pszennej 1 szkl
margaryny 10 dag
cukru 10 dag
cynamon Prymat 1 łyżeczka
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy kołacz

1. Ze składników utrzeć gładkie, jednolite ciasto. Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy o średnicy 24cm. Brzoskwinie pokroić w plasterki, ułożyć na cieście.
2. Kruszonka: Margarynę rozpuścić. Sypkie produkty wymieszać, powoli wlewać gorącą margarynę. wyrobić ciasto, pokruszyć na owoce. Piec ok. godz. w temp. 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 12.09.2013 11:16
Super deserek :-)
Iwusia 27.08.2013 23:20
pięknie wygląda, a kołacza z brzoskwiniami jeszcze nie jadłam
caralajna 30.07.2013 08:14
ciekawe ciasto
Ada-Gaba 15.02.2013 22:26
wygląda apetycznie
IwonaDD 06.01.2013 15:57
jejku jakie to ciasto jest piękne !!!!!!!!!!!!
misia53 01.08.2012 18:33
czekoladki kołacz śliczny ,żółciuteńki , apetyczny!
cooleczka 09.03.2012 11:30
wygląda kusząco :)
iziona 06.02.2012 16:13
Piękny, aż przywołuje uśmiech na twarzy
senninha 25.01.2012 15:08
a? zapachnia?o!
eli82 23.01.2012 13:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak