Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tiramisu w pucharkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mascarpone 20 dag
biszkopty okrągłe 12 szt
żółtko jajek 2
cukier 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczki
biały rum 100 ml
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: tiramisu w pucharkach

Kawe zaparzamy w 100ml wody, kiedy ostygnie dodajemy do niej rumu. namaczamy dokładnie w alkoholu 6 biszkoptów i wkładamy je do 6 pucharków. Żóltka razem z cukrem ubijamy na puszysty kogiel - mogiel. Ser mieszamy łyżką by stał się puszysty a następnie dodajemy puch z żóltek - mieszamy dokładnie.Na biszkopty układamy połowe masy mascarpone, na to dajemy kolejne biszkopty maczane w kawowym alkoholu i na to pozostąłą część serka. Posypujemy wirókami z czekolady

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 07.08.2012 19:48
uwielbiam
Fiffi 05.08.2012 10:19
pycha
irenka 05.05.2012 12:03
smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak