Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
włoszczyzna 1 pęczek
soczewica 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
papryka mielona
majeranek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy

Do wrzącej wody wrzucić włoszczyznę. Soczewicę opłukać i dodać do wywaru. Czosnek przepuścić przez praskę, dodać do zupy razem z przecierem pomidorowym i majerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z pokrojoną nacią pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak