Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
cytryna 1 szt.
czosnek 3 ząbki
śmietana 12% 200 g
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
mąka pszenna
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie cytrynowo-czosnkowym

Filet umyć, pokroić w paski. Obtoczyć w mące, posolić i usmażyć na złoty kolor.
Cytrynę spażyć i zetrzeć z niej skórkę. Wycisnąć z niej sok i razem ze skórką dodać do podsmażonego kurczaka. Dodać wyciśnięty czosnek, zalać śmietaną, posypać przyprawą uniwersalną oraz pieprzem i dusić chwilkę na małym ogniu.

Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niebieska 01.02.2014 20:09
smaczny obiad
Klausia 18.01.2014 18:47
bardzo ciekawy pomysł :)
kuklik 10.11.2013 22:06
wspaniałości
Motorek 02.10.2012 15:52
smaczny
Wiesława1 25.05.2012 20:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak