Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek wegetarniański

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 l.
żur ukiszony 2 szklanki
śmietana 12% 1\\2 szklanki
mąka 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek wegetarniański

Do gotującego się bulionu dodajemy ukiszony żur , zmiażdżony czosnek , doprawiamy do smaku , śmietanę mieszamy z łyżką mąki i rozprowadzamy w zupie , posypujemy majerankiem mieszamy i zagotowujemy , na każdym talerzu jak nalejemy zupę kładziemy przekrojone na pół jajko na twardo i podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 14.08.2012 08:25
ważne że przepis pyszny po co się sprzeczać ? zastąpcie bulion drobiowy warzywnym i po kłopocie
parysek10 15.04.2012 13:06
Bulionu drobiowego zdecydowanie nie można nazwać wegetariańskim!
Katarzyna/kate1980 27.01.2012 22:59
Pyza mo?e Margo chodzi?o o to, ?e ?urek ugotowa?a bez dodatku mi?sa tylko na samej kostce
zuzanna_z 26.01.2012 12:32
dobra
SmacznaPyza 23.01.2012 20:05
Margo, właśnie wiek i doświadczenie sprawiają, że wiem o czym mówię - wegetarianie nie jedzą mięsa ani nie używają wywaru z niego więc Twój żurek, być może pyszny, wegetariańskim nie jest skoro użyłaś bulionu drobiowego.
Wojt@s
Wojt@s 22.01.2012 01:08
extra
SmacznaPyza 21.01.2012 18:26
od kiedy bulion drobiowy jest wegetariański?! jak zwykle bzdury wypisujesz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak