Makaron z mięsem mielonym i sosem chińskim

Makaron z mięsem mielonym i sosem chińskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    40 dag
  • mięso mielone

    50 dag
  • sos chiński

  • przyprawa do mięsa mielonego

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Makaron gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Mięso mielone z dodatkiem przyprawy do mięsa mielonego podsmażam na patelni. Gdy się usmaży dodaję sos chiński ze słoika i mieszam. Smażę około 7 minut. Na koniec dodaję ugotowany makaron i ponownie mieszam. Podgrzewam około 5 minut. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

25.02.2013 01:49
bardzo smaczne

Angelika6

09.10.2012 07:28
pycha

Jodaj

23.09.2012 13:15
makaron + sos = pycha :)

Papryczka

11.09.2012 18:28
smaczny

agnieszka214

01.09.2012 18:28
slinka cieknie

romanrafal

21.01.2012 16:12
Robię podobny,bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat