Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa z białą fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg.
fasola Jaś 1/2 szkl.
cebula 2 szt.
papryka czerwona
pieczarki 5 szt.
pietruszka
marchew
koncentrat pomidorowy 1 słoik
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa z białą fasolą

fasolę namoczyć najlepiej na noc,mięso umyć i pokroić w małe kawałki podsmażyć na oleju lub oliwie,do garnka wsypać fasolę ,podsmażone mięso,obraną i umytą marchewkę i pietruszkę zalać odrobiną wody zimnej lub wywarem i gotować cebulę obrać pokroić w kostkę zeszklić,gdy fasola będzie już prawie ugotowana dodać do garnka zeszkloną cebulę oraz pokrojone i umyte pieczarki w plasterki oraz paprykę w paski wymieszać i gotować aby dodane warzywa zmiękły ok.15min.dodać koncentrat pomidorowy kilka łyżek i doprawić ulubionymi ziołami szczególnie papryką ostrą,pieprzem osolić do smaku jeśli zupa będzie rzadka zagęścić ją mąką wymieszaną z odrobiną wody zagotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.11.2012 23:24
bardzo smaczna zupka
Motorek 07.06.2012 12:51
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak