Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z idyka faszerowana mozarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1
mozarella 20 dag
natka pietruszki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z idyka faszerowana mozarellą

Pierś z indyka dzielimy na 4 częsci. Każdą z nich bardzo dokładnie rozbijamy, a nastepnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną magii w płynie. Na brzegu każdego miesnego filetu kładziemy po kawałku sera mozarella oraz po 1-2 gałązce świeżej natki pietruszki - zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki obsypujemy mąką, a następnie panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju po 2 stronach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 11.10.2012 21:33
taki obiadek mozna zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak