Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 4 łyżki
masło 1 paczka
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Wykonanie:
Zrobić ciasto 3\\4 ciasta wyłożyć na blach, pokłuć widelcem lekko zapiec, 1\\4 ciasta włożyć do zamrażarki. Jabłka podsmażyć wyłożyć na ciasto, na jabłka wyłożyć ubite białka z 3\\4 szkl. cukru pudru do ubitych białek dodać kisiel kolorowy bez cukru. Na ubite białka zetrzeć ciasto z zamrażarki.
Wszystko piec w 180 st c, 30-45 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M-W 21.01.2012 14:23
jabłka z kisielem nie jadłam, chętnie wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak