Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisielkowa babka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szkl
mąka 3 łyżki
masło 25 dag
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cytryna 1
kisiel 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kisielkowa babka

kisiel , mąkę i proszek rozmieszać ,utrzeć maslo z cukrem , dodać zółtka , sok z cytryny , pianę z bialek .Wszysko wymieszac , Wylać ciasto do formy i piec ok 40 min w ok 170 stopniach .Po ostudzeniu polać polewą lub lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 08.11.2012 19:00
ciekawy przepis
kriko 04.07.2012 10:56
super
kasienka23 24.06.2012 21:38
lubię babki, te z pewnością jest bardzo dobra
iknbozka 20.03.2012 12:06
fajna
Luki 03.02.2012 13:52
fajna
jolanta19 22.01.2012 14:49
mniam
M-W 21.01.2012 14:23
szybkie i smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak