Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 4 duże
ogórek konserwowy 3
szynka konserwowa 20 dag
jabłko 2 szt
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej cebuli

Zalewa:
1szklanka cukru,
1 szklanka octu 10%
1 szklanka wody
Cebule pokroic w bardzo cieniutkie polkrazki i zalac zalewa wykonana z cukru, wody i octu, (zalewa powinna byc ciepla, nie musi byc goraca) pozostawic nawet na 24 godziny. (Im dluzej jest w zalewie tym lepiej). Po tym czasie cebule odcedzic i dodac reszte skladnikow pokrojonych w kostke. Dodac majonez i wymieszac wszystko razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 22.05.2013 16:48
apetyczny przepis
Krzysztof15 03.09.2012 11:19
ciekawa
Kuchareczka2 14.08.2012 11:06
uwielbiam
Luki 16.02.2012 06:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak