Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa truskawkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
cukier 6 łyżek
cukier wanilinowy
margaryna 1
truskawki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: masa truskawkowa

Jaja, cukier zwykły i waniliowy ubić na parze Utrzeć margarynę, następnie dodać zimną masę jajeczną.
Truskawki zmiksować i dołożyć do masy. Wszystko razem wymieszać. Można dodać żelatynę (mała torebkę z żelatyną wsypać do szklanki i zalać 2 łyżkami zimnej wody, dobrze wymieszać. Następnie dodać jeszcze 4 łyżki letniej wody i również wymieszać. Wlać to do masy i wymieszać.
Masę można wylać na biszkopt i zalać tężejącą galaretka. Włożyć do lodówki aby stężałazamiast biszkoptu można użyć herbatniki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 28.07.2012 10:40
mniam
lilify 11.04.2012 16:33
robię podobne
smile 25.02.2012 19:43
Extra
Luki 28.01.2012 14:35
pyszniutkie
Luki 28.01.2012 14:35
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak