Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety sosjowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety sojowe 1 op.
woda 1 szklanka
olej 1 łyżka
bulion warzywny 1\\2 l
koperek
sól
pieprz
śmietana 150 ml
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety sosjowe

Kotlety w proszku mieszamy ze szklanka wody i odstawiamy na 15 minut do napęcznienia , i do tej masy dodajemy łyżkę oleju i wymieszać , formujemy niewielkie kotleciki obtaczamy w mące i kotlety wrzucamy do gorącego bulionu gotujemy 10 minut . Następnie wyjmujemy na talerz . Rozgrzewamy patelnie dodajemy łyżkę masła wsypujemy 1 łyżkę mąki i robimy zasmażkę rozcieńczamy ją z bulionem w którym gotowały się pulpety , dodajemy śmietanę , koperek i mieszamy , doprawiamy do smaku , pulpety wkładamy jeszcze do sosu i gotujemy razem wszystkie jeszcze kilka chwil .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 06.04.2012 10:26
lubię
Wojt@s
Wojt@s 22.01.2012 01:10
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak