Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w Ameryce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
płatki migdałowe 60 g
cukier waniliowy
cukier 3 łyżki
cynamon Prymat szczypta
kruszonka
masło 200 g
mąka 200 g
cukier 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w Ameryce

Jabłka obieramy , kroimy wkładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy cynamonem , cukrem jednym i drugim , migdały prażymy . Masło , mąkę i cukier wyrabiamy na kruszonkę , uprażone migdały dodajemy do kruszonki i mieszamy. Kruszonką posypujemy jabłka wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 250 st do zarumienienia się .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 06.04.2012 10:27
pyszne
Margo1 21.01.2012 12:19
Jabłka z kruszonką zawsze podaję z bitą śmietana albo lodami waniliowymi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak