Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółw z jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
kalafior
ogórki konserwowe
kukurydza w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Żółw z jajka

(Na jednego żółwia 1 jajko ) Jajka gotujemy na twardo , kalafior dzielimy na kilka części , zostawiając dość długie łodygi , i gotujemy uważając by się nie rozgotował . Z jajka odkrawamy kawałek brzegu , by można było położyć na płasko , kalafior dzielimy na różyczki . W jajku wydrążamy słomką otwory na umieszczenie nóg żółwia i delikatnie wkładamy w nie różyczki kalafiora . Skorupa żółwia : ogórka kroimy wzdłuż na ćwiartki , przecinamy do długości jaja , wsuwamy go w wycięte nożykiem w jajku podłużne rowki , dokładamy kukurydze . Głowa : kroimy po skosie plaster ogórka tak , aby jedna strona była szersza a druga ostro zakończona . Węższą część wsuwamy w nacięty rowek w jajku ( w jego grubszej części ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.10.2013 00:53
super pomysł, szkoda że nie ma zdjęcia
babcia
babcia 06.04.2012 10:31
ekstra
babcia
babcia 06.04.2012 10:31
ekstra
anulka69 21.01.2012 21:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak