Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Leona

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
cukier 8 łyżek
mąka 9 łyżek
olej 9 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 4 szt kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Leona

Same żółtka ucieramy z cukrem a z białek ubijamy pianę , mąkę łączymy z białkami ostrożnie mieszając i dodajemy pozostałe składniki . Wymieszać . I ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem . Obrane już wcześniej i pokrojone jabłka bez gniazd wciskamy dość ciasno w ciasto i wstawiamy do gorącego piekarnika pieczemy w 200 st. 40 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 04.08.2012 18:08
super
babcia
babcia 02.04.2012 12:04
pyszne
babcia
babcia 02.04.2012 12:04
pyszne
Margo1 21.01.2012 11:49
A zamiast jabłek mogą być morele , śliwki, porzeczki , rabarbar.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak