Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w majeranku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
cebula 2 szt
majeranek świeży 2 łyżki
czosnek 4-5 ząbków
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w majeranku

Cebulę obrać, pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne posmarować połową smalcu, wyłożyć pokrojoną cebulę, posypać połową posiekanego majeranku. Kiełbasę ciasno ułożyć na cebuli, obłożyć posiekanym czosnkiem, posypać majerankiem i polać roztopionym pozostałym smalcem. Wstawić do piekarnika. Piec około 50 minut w temp 190 stopni. Kiełbasę kilkakrotnie przewracać i nakłuwać skórkę aby ze środka wyciekł tłuszcz i woda. Upieczoną podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.07.2012 09:42
fajny pomysł na kolację
olkaaa 20.04.2012 07:58
muszę spróbować
Katarzyna/kate1980 21.01.2012 22:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak