Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z indyka z marynowanym melonem i ananasem w zalewie słodko-kwaśnej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1/2 szt
ananas ¼ szt
sok jabłkowy ½ szklanki
marynata słodko-kwaśna Prymat 1 szt
miód 2 łyżki
ciemny sos sojowy 1 łyżka
świeża mięta 4-5 listków
sól 1 szczypta
indyk 600 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z indyka z marynowanym melonem i ananasem w zalewie słodko-kwaśnej

Sposób przygotowania:
Piersi umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę wielkości 1,5 x 1,5 cm. Owoce pokroić w plastry o grubości 0,5 cm.
Sok jabłkowy i miód wymieszać z imbirem oraz marynatą słodko-kwaśną Prymat. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i obłożyć świeżymi owocami. Całość skropić sosem sojowym i odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Po wyjęciu z lodówki mięso i owoce nabijać naprzemiennie na szpadki do szaszłyków. Szaszłyki piec na gorącym ruszcie, posypując owoce świeżo siekaną miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 24.02.2011 16:06
niezachęcające połączenie
Adamorek 18.02.2011 23:50
super
Barbara55 27.10.2010 15:17
dobre
rakow2
rakow2 26.10.2010 15:18
to by się indyk zdziwił
Silver 16.07.2010 18:21
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak