Szaszłyk z indyka z marynowanym melonem i ananasem w zalewie słodko-kwaśnej

Szaszłyk z indyka z marynowanym melonem i ananasem w zalewie słodko-kwaśnej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • melon

    1/2 szt
  • ananas

    ¼ szt
  • sok jabłkowy

    ½ szklanki
  • marynata słodko-kwaśna Prymat

    1 szt
  • miód

    2 łyżki
  • ciemny sos sojowy

    1 łyżka
  • świeża mięta

    4-5 listków
  • sól

    1 szczypta
  • indyk

    600 g
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Piersi umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę wielkości 1,5 x 1,5 cm. Owoce pokroić w plastry o grubości 0,5 cm.
Sok jabłkowy i miód wymieszać z imbirem oraz marynatą słodko-kwaśną Prymat. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i obłożyć świeżymi owocami. Całość skropić sosem sojowym i odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Po wyjęciu z lodówki mięso i owoce nabijać naprzemiennie na szpadki do szaszłyków. Szaszłyki piec na gorącym ruszcie, posypując owoce świeżo siekaną miętą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

24.02.2011 16:06
niezachęcające połączenie

Adamorek

18.02.2011 23:50
super

Barbara55

27.10.2010 15:17
dobre

rakow2

26.10.2010 15:18
to by się indyk zdziwił

Silver

16.07.2010 18:21
musi byc dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat