Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
jajko 3 szt
olej 1/2 szkl
jogurt brzoskwiniowy 150 ml
aromat waniliowy 1 łyżeczka
cukier 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
jabłka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z jabłkami

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić do miski i ubić mikserem, ciągle ubijając dodać jogurt, następnie wlać olej, wsypać cukier, dodać sok z cytryny, aromat, nie przerywając ubijania, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do przygotowanej średniej wielkości blaszki. Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone jabłka. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 06.01.2014 00:07
bardzo lubię
atort111
atort111 06.01.2014 00:05
bardzo lubię
IlonaAlbertos 04.11.2013 18:47
Prezentuje się wspaniale.
artur7 22.07.2013 18:09
z owocami fajne
Motorek 18.08.2012 09:03
bardzo fajne ciasto
kate.500 29.07.2012 13:25
piekne i apetyczne, poprosze kawaleczek do mojej samotnej kawy
Magdalena/Madija 30.06.2012 15:23
smaczne
Iwusia 11.06.2012 23:15
świetne ciasto
zuzanna_z 16.02.2012 13:04
dobre
caralajna 01.02.2012 22:09
piękny :) że smaczny nie wątpie
banditka 31.01.2012 14:51
klasyka!
agnieszka137 21.01.2012 17:41
super przepis!
czekoladka_m 21.01.2012 14:15
Pyszne:):)Juz czuję ten aromat:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak