Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gulasz wieprzowy 15 dag
kostka rosołowa 1 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
pieprz
koperek większa szczypta
kalafior 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Mięso kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Dodajemy listka laurowego i ziele angielskie. Gdy woda się zagotuje wrzucamy kostkę rosołową. Następnie dodajemy mrożone kalafiory. Całość dalej gotujemy i na koniec dodajemy do zupy śmietanę i przyprawiamy pieprzem. Na koniec posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 06.01.2014 00:05
bardzo lubię
smakoszek 13.06.2012 15:48
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak