Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
kostka rosołowa 1 szt
gulasz wieprzowy 15 dag
śmietana 12% 2 łyżki
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ziele angielskie 2 szt
mieszanka mrozonych warzyw 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna

Mięso kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Dodajemy listka laurowego i ziele angielskie. Gdy woda się zagotuje wrzucamy kostkę rosołową. Następnie dodajemy mrożone warzywa. Całość dalej gotujemy i na koniec dodajemy do zupy śmietanę połączoną z przecierem pomidorowym i przyprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.07.2013 19:38
Zawsze dobra zupa.
Milena87 04.02.2013 00:08
smaczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak