Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w panierce.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuk
jajko 1 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
chilli
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w panierce.

Piersi z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pierś z kurczaka kroimy na pół i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso oprószamy delikatnie solą, pieprzem, papryką słodką w proszku, oraz małą szczyptą chilli. Jajko wbijamy do miseczki i rozmącamy widelcem. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Rozbitego kotleta maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej. Takiego kotleta smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.02.2012 08:25
tradycyjnie najlepsza
olkaaa 16.02.2012 08:19
lubię
1j1o1l1a1 02.02.2012 00:59
tez tak robię
Ewaaa 21.01.2012 20:18
Kiedyś też rozbijałam piersi, ale są bardzo delikatne, więc od dłuższego już czasu przekrawam jedynie pierś na 2 cieńsze części - i nie muszę już rozbijać :)
IrenaM 21.01.2012 09:10
mój mąż na to mówi schabowe i nie rozumie dlaczego schabowe nie są z piersi z kurczaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak