Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana ryba z serem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 2 sztuki
ser 2 plastry
pieczarki 10 dag
mąka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana ryba z serem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Filety z ryby (ja użyłam mintaja) rozmrozić, osuszyć i przyprawić pieprzem i solą. Następnie rybę obtoczyć w mące, jajku i położyć na nią plasterek sera. Ser posmarować jeszcze z wierzchu jajkiem, żeby panierka się trzymała podczas smażenia.
Krok 1 - Panierowana ryba z serem i pieczarkami foto
2
Tak przygotowany filet dokładnie obtoczyć w bułce tartej, w razie gdyby bułka odpadała posmarować jeszcze jajkiem.
Krok 2 - Panierowana ryba z serem i pieczarkami foto
3
Rybę smażyć na małym ogniu, do czasu gdy się zrumieni. Bok filetu na który był położony ser smażyć krócej niż drugi bok.
Krok 3 - Panierowana ryba z serem i pieczarkami foto
4
Gdy ryba będzie już lekko zarumieniona, wrzucić na patelnię umyte i pokrojone pieczarki, doprawić je do smaku i podsmażyć. Usmażoną rybę i pieczarki podawać z ziemniakami.
Krok 4 - Panierowana ryba z serem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 13.02.2013 14:46
ja na szczęście nie zwracam uwagi na to co inni mówią, co z czym łączyć a czego nie, dzięki tamu mam możliwość poznawać smaki których niektórzy nigdy nie poznają ;)
SmacznaPyza 01.01.2013 14:55
słyszałam już od kilku szefów kuchni, że do ryby nie powinno się dodawać sera, ale to kwestia gustu....
Dorian 16.07.2012 23:53
pycha
kanu83 25.06.2012 16:22
pychota
Ania67 25.03.2012 14:39
tak jeszcze nie jadłam ryby
Grażyna13 21.02.2012 10:05
bardzo smaczna ryba :)
Katarzyna/kate1980 05.02.2012 19:58
super przepis na pewno skorzystam
Wacław 03.02.2012 09:44
zgadzam się,pyszna rybka !
Nalesnik 29.01.2012 12:19
pyszna rybka
Magdalena67 21.01.2012 20:35
zjadłabym
kasienka23 21.01.2012 17:36
Taka ryba jest bardzo dobra, oczywiście można użyć innego sera (ja akurat taki miałam pod ręką)i filet z innej ryby, należy jednak uważać podczas smażenia. Ser się rozpuszcza, dlatego lepiej użyć jakiś twardszy ser, dobrze go \"zapanierować\" i smażyć na naprawdę małym ogniu.
suzana 21.01.2012 17:19
fajne
agunesu 21.01.2012 13:21
nie wpadlabym na rybe z serem. siwetny pomysl!
ziutula
ziutula 21.01.2012 08:58
dobra rybka...
Ewa6274879 20.01.2012 23:06
fajne urozmaicenie piątkowej rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak