Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z indykiem i szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 30 dkg
jaja 2 sztuki
ananas w puszce 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
szparagi 30 dkg
olej do smażenia
sól do smaku
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z indykiem i szparagami

Fileta umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni. Mięso usmażyć przyprawiając je solą i pieprzem. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Szparagi ugotować w osolonej. Groszek i ananasa osączyć. Jajka pokroić w kostkę, szparagi na mniejsze kawałki. Ananasa pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.01.2014 00:05
ale to musi być smaczne sądząc po składnikach
mirosława4 16.07.2013 15:39
smaczna i zdrowa :)
IlonaAlbertos 21.04.2013 21:06
Zapowiada się wspaniale.
caralajna 23.03.2013 07:07
nie mogę doczekać się sezonu szparagowego
Kas2 07.10.2012 23:06
zapowiada się pysznie
Seba 15.07.2012 10:55
smaczna
Motorek 12.07.2012 09:22
bardzo fajna
Wacław 13.03.2012 09:40
na pewno smaczna
Krystyna32 31.01.2012 00:05
super
IrenaM 22.01.2012 22:54
może zrobię coś ze szparagami na walentynki, warto by było już wypróbować przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak