Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w koszulce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
papryka czerwona 1 szt
masło 2 łyżki
boczek wędzony 16 plasterków
śmietana 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w koszulce

Ryby umyć, posolić i popieprzyć, każdą owinąć 4 plasterkami boczku i włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Piec 25 min. w 200 st. Paprykę posiekać i wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i cukrem, polać pstrągi po 20 min. pieczenia. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.05.2012 11:52
Znakomite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak